-->

Peter De Roover: "Dit komt in de buurt van staatsgreep"

Peter De Roover:
Zaterdag 16 Maart 2019 - 12:00   I   Foto: Photonews   I  Bron: Het Laatste Nieuws  I   door Redactie

N-VA-fractieleider Peter De Roover meent over voldoende aanwijzigingen te beschikken dat premier Charles Michel (MR) een akkoord van het parlement, om een aantal grondwetsartikelen te herzien, vanuit de regering zou blokkeren. “Als dat gebeurt, komt dat in de buurt van een staatsgreep", klinkt het bij HLN.

Om een grondwetswijziging door te voeren in de volgende legislatuur, moet nog voor de verkiezingen de grondwet voor herziening verklaard worden. Er is daarvoor een akkoord nodig van de Kamer, de Senaat én de regering. Niet alle partijen zijn het daar al over eens.

Kamervoorzitter Siegfried Bracke (N-VA) achtte de kans al zeer klein dat er een  grondwetswijziging komt in de volgende legislatuur. Peter De Roover gelooft er wel in. Hij vreest echter dat men dit vanuit de regering blokkeert. "Er zijn aanwijzingen dat de premier een akkoord uit de Kamer én de Senaat, zou blokkeren vanuit de regering. In mijn ogen komt dat toch stilaan in de buurt van een staatsgreep. Hoe ver kan een machteloze ontslagnemende regering gaan? Met welke autoriteit blokkeert de premier dat dan? Dat is toch het instituut écht negeren?” 

TAGS  I  Peter De Roover  I  Charles Michel  I  n365