Zware opdoffer voor Bart De Wever: “Dit is heel pijnlijk” Royalty
Royalty

Zware opdoffer voor Bart De Wever: “Dit is heel pijnlijk”

Zware opdoffer voor Bart De Wever: “Dit is heel pijnlijk”

De stad Antwerpen geeft Let's Go Urban, de dans-vzw van Sihame El Kaouakibi, een week de tijd om te bewijzen of zo'n half miljoen euro al dan niet terecht zijn uitgegeven. Bart De Wever gaf hierover vrijdagavond wat meer uitleg in ‘Terzake’.

Uit een audit van de stad Antwerpen blijkt dat er mogelijk zo’n 350.000 euro is weggesluisd via onterechte facturen naar privébedrijven van Sihame El Kaouakibi. 120.000 euro zou zijn weggesluisd via werkingskosten. Volgens De Wever is de kans klein dat het half miljoen euro teruggevonden wordt, maar hij benadrukt dat de stad Antwerpen geen schuld treft.

”De audit wijst gelukkig ook uit dat er geen integriteitsprobleem is in de stad, dat geen enkele ambtenaar willens en wetens heeft meegewerkt aan een systeem van misbruik of dat heeft aangemoedigd, nog minder dat schepenen of politici zouden hebben gezegd dat het allemaal in orde was of hebben gezegd om uit te betalen ondanks dat ze allerlei signalen kregen dat er dingen niet juist waren”, klinkt het bij de burgemeester van Antwerpen.

Pijnlijk

Toch zijn er honderdduizenden euro's in rook opgegaan, ondanks dat er toch signalen waren die erop wezen dat niet alles zuiver verliep bij Let's Go Urban. "Dat is pijnlijk, uiteraard", aldus De Wever, die naar eigen zeggen van die signalen niets heeft opgevangen. "Als je geld geeft aan iemand die een oplichter blijkt te zijn, draag je daar een politieke verantwoordelijkheid voor. Maar hetzelfde geldt voor ongeveer alle partijen of CEO's van privébedrijven."

Populair

Laatste nieuws