Peter Van de Velde stapt vol ongeloof naar ‘Thuis’-schrijvers: “Waarom doen jullie dit nu?” Buitenland
Buitenland

Peter Van de Velde stapt vol ongeloof naar ‘Thuis’-schrijvers: “Waarom doen jullie dit nu?”

Peter Van de Velde stapt vol ongeloof naar ‘Thuis’-schrijvers: “Waarom doen jullie dit nu?”

Jacques is ongetwijfeld de meest besproken ‘Thuis’-slechterik van de laatste jaren. Hij werd geïntroduceerd als een brave zwemleraar, maar heeft tegenwoordig al drie moorden op zijn conto. Kijkers denken echter dat het niet bij deze drie slachtoffers zal blijven. Peter Van de Velde, die het personage speelt, relativeert zijn rol.

“Op de Facebookpagina van ‘Thuis’ geldt Jacques als de smerigste klootzak die ooit in de reeks heeft meegedaan”, zegt de acteur in Gazet van Antwerpen. “Ach, in 26 jaar ‘Thuis’ zijn er nog klootzakken gepasseerd, maar de mensen onthouden altijd de laatste. Over een jaar zijn ze Jacques weer vergeten.”

“Niettemin kan ik er zelf emotioneel van worden”, bekent Peter. “Soms walg ik van wat Jacques allemaal zegt. Toch maak ik zijn teksten hier en daar nog smeriger. Als ik zo'n personage moet spelen, kan het niet extreem genoeg zijn. Ik herinner me dat ik na afloop van een opname eens niet direct kon lunchen omdat ik even moest bekomen.”

"Vanwaar kwam plots die kwaadheid?”

“Ik werd drie seizoenen geleden geïntroduceerd als brave zwemleraar”, laat Peter weten. “Op een dag, zonder dat ze mij hadden ingelicht, las ik plotwendingen die totaal niet bij het personage pasten. Vanwaar kwam plots die kwaadheid?”

“Ik ging vragen of ze een probleem hadden met mij en Jacques daarom uit de reeks wilden? Dat was niet het geval", klinkt het. "Maar een acteur is zoals de trainer van een voetbalploeg: je tekent een contract, maar dat is geen garantie op een lang verblijf", concludeert hij.

Populair

Laatste nieuws