-->

Zeer pijnlijk voor Nora, de dochter van Staf Coppens en zijn vrouw Monique

Zeer pijnlijk voor Nora, de dochter van Staf Coppens en zijn vrouw Monique
Zaterdag 17 April 2021 - 12:30   I   Foto: Instagram   I  

Zondag zien we in 'Camping Coppens' dat Staf Coppens en zijn gezin meteen aan de bak mogen in Zweden. Monique, de vrouw van Staf, werd gevraagd om schaatslessen te geven. Daar moest Monique, drievoudig Nederlands kunstschaatskampioene, niet lang over nadenken.

Mama Agnes en zonen Maarten en Staf kijken trots toe vanuit de tribune. “Dat is eigenlijk wel direct een puzzelstukje dat juist valt he”, bedenkt Maarten. “Dat moét juist vallen”, verbetert Staf. “Als dat niet juist valt, dan zitten we echt in de… De schaatssport opgeven, dat zit er echt niet in hoor. Ik zou het Monique en de kinderen voor geen geld van de wereld willen ontnemen.”

Bang voor routine

Wanneer de broers later samen op het Stora Bör meer dobberen in een kano, hengelt Staf toch vooral naar de goedkeuring van zijn grote broer. Maarten wil beter begrijpen waarom Staf die stap samen met zijn gezin heeft gezet: “Is het voor u geen vlucht? Is er iets anders? In België? Want om uw leven zo drastisch om te gooien? Ik vind dat nog altijd een beetje moeilijk te vatten.”

“Misschien wel”, redeneert Staf. “Er is één ding waar ik bang voor ben en dat is de routine. Van zodra er routine in uw leven komt zonder nog een avontuurlijk doel, dan word ik bang en daar vlucht ik dan van weg”. 

Vragen en twijfels

De komende dagen en weken ook zeker geen routine voor Beau en Nora. Zij gaan binnenkort terug naar school, maar vanaf nu in het Zweeds. Het eerste bezoekje aan het gezellig schooltje, midden in het groen is al meteen veelbelovend. Beau: “Ik heb er opeens mega veel zin in”. Maar aan de vooravond van die eerste schooldag moet dat enthousiasme toch wijken voor veel vragen en twijfels, vooral bij Nora. Met een grote portie peptalk legt Staf zijn wat onzekere dochter te slapen.

TAGS  I  Staf Coppens  I  Camping Coppens  I  VTM  I  Maarten Coppens