-->

Goedele Liekens heeft belangrijk nieuws te melden over haar kankerbehandeling

Goedele Liekens heeft belangrijk nieuws te melden over haar kankerbehandeling
Zaterdag 17 April 2021 - 15:00   I   Foto: Photonews   I  

Goedele Liekens kreeg vorig jaar van de artsen te horen dat ze kanker heeft. Een zware opdoffer, uiteraard, en sindsdien legde ze een lange weg af die bezaaid was met twijfel en chemotherapiesessies. Het zware medische traject lijkt echter eindelijk achter de rug.

“Voor mijn laatste rechte lijn richting finish: nog één operatie en de langverwachte echografie van het 'verontrustende ' lichtpuntje op de PET-scan”, laat Goedele weten in haar column voor Het Laatste Nieuws. “Voor 'n operatietje meer of minder draai ik mijn hand niet meer om.” 

De operatie verliep voorspoedig en de uitslag van de echo was positief. Het lichaam van Goedele krijgt eindelijk geen gif meer te slikken. "Het zware medische traject is dus voorbij. Het is tijd om weer te leven!", klinkt het enthousiast. "Ik heb hier zo naar uitgekeken, naar 'het leven na kanker'."

"Toch is er onrust en angst"

Hoewel er momenteel reden is tot vieren, sluipt de twijfel alsnog binnen. "En daar komt die domper dan: of is dit slechts een 'pauze' in het leven met kanker?", vraagt Goedele zich af. "Die rotcellen zijn zo onberekenbaar. De oncoloog zegt dat er niets te zien is op de scans. Toch is er onrust en angst. Je begrijpt niet waarom je nog zo intens moe bent. Toch meer aan de hand? Daar wil je anderen ook niet mee lastigvallen."

"Het is voorbij! Tijdens de behandeling hebben mijn kinderen, familie en vrienden zo goed voor me gezorgd. Nu moet het maar eens klaar zijn. Tijd om te genieten, te ontzorgen, gewoon te zijn. Voor ons allemaal", besluit Goedele.

TAGS  I  Goedele Liekens  I  kanker  I  shownieuws