Zaterdag 17 April 2021 - 16:00   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Geen leuk vooruitzicht voor Wout van Aert: “Dat zal hij zeker niet moeten doen”

Geen leuk vooruitzicht voor Wout van Aert: “Dat zal hij zeker niet moeten doen”

De tour de force van Primoz Roglic, ploegmaat van Wout van Aert, in de slotrit van de Ronde van het Baskenland, zindert nog na. Hij reed tegenstanders Pogacar en McNulty zowat de vernieling in en nam op deze manier weerwraak voor onder meer de Tour de France vorig jaar.

“Voor de slechtzienden die Pogacar toch sterker achten, nog dit: in de openingstijdrit in Bilbao reed Roglic zijn jongere landgenoot op 28 seconden”, laat Michel Wuyts weten in Het Laatste Nieuws. “Over welgeteld veertien kilometer. 20 van die seconden gaf Pogacar prijs in de slotklim. Op topniveau is dat een pijnlijke pak ransel. Maar kom, Parijs is nog ver.” 

Zondag nemen zowel Roglic als Wout van Aert deel aan de Amstel Gold Race. "Met ook Vingegaard, Gesink en Martens starten Roglic en van Aert in een volwassen gezelschap”, blikt Michel vooruit naar de laatste voorjaarskoers die Wout zal rijden.

“Als de Belg zijn dalende curve nog wat kan optrekken, zal hij in de laatste kilometers niet 'Only the lonely' moeten zingen", weet de Sporza-commentator. "Primoz Roglic zal altijd van de partij zijn. En wie weet, in een flits aan Imola denken. Mocht finisher van Aert toch passen, is daar dat overtuigende besef: ook Primoz Roglic is verduiveld rap.”

TAGS  I  Wout van Aert  I  Michel Wuyts  I  sport  I  Amstel Gold Race  I  Tour de France