Ophef voor clash tussen STVV en AA Gent: "Kan het niet geloven" Sport
Sport

Ophef voor clash tussen STVV en AA Gent: "Kan het niet geloven"

Ophef voor clash tussen STVV en AA Gent: "Kan het niet geloven"

Er is ophef ontstaan voor de beslissende clash om Play-off 1 tussen Sint-Truiden en AA Gent. Alles heeft te maken met het kunstgrasveld op Stayen, dat er erbarmelijk bij ligt.

"Ik denk niet dat je ooit kunt wennen aan zo'n grasmat”, zegt AA Gent-coach Jess Thorup in Het Nieuwsblad. “De eerste keer dat ik ze zag, kon ik niet geloven dat een grote competitie als de Belgische zoiets kan aanvaarden."

"Maar we doen er alles aan om ons zo goed als mogelijk voor te bereiden", vervolgt Thorup. "Het is een ander soort voetbal dan op een normale grasmat. We hebben in de beker getoond dat we ons eraan kunnen aanpassen. Hopelijk lukt dat nu opnieuw.”

Er gaan stemmen op binnen de Pro League om kunstgrasvelden te verbieden. "We hebben net een goed gesprek gehad met CEO Pierre François”, zegt STVV-voorzitter David Meekers. “Ook met Roland Duchâtelet (de eigenaar van Stayen, nvdr.) staat nog een meeting op het programma. Hij heeft aangegeven dat hij wil investeren in een beter veld. Deze mat werd niet goed onderhouden en nu is het te laat.”

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws