Frank Vandenbroucke: "Er is zelfs geen plaats meer voor kinderen op intensieve zorgen" Politiek
Politiek

Frank Vandenbroucke: "Er is zelfs geen plaats meer voor kinderen op intensieve zorgen"

Frank Vandenbroucke: "Er is zelfs geen plaats meer voor kinderen op intensieve zorgen"

Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) waarschuwt voor de schrijnende toestand op intensieve zorgen. Hij vindt dan ook niet dat we zomaar kunnen versoepelen.

"In heel België zijn vandaag 89 van de 2.000 plaatsen vrij op intensieve zorg - en dat alleen omdat zorg wordt uitgesteld. Ik hoor heel triestige verhalen over volwassenen én kinderen die moeten wachten omdat er geen plaats is", zei Vandenbroucke zaterdag in een interview met de krant De Tijd.

De paaspauze bracht niet helemaal het gewenste effect. "Onze aanpak is gebaseerd op het vinden van consensus tussen de verschillende regeringen en alle betrokken partijen. In tegenstelling tot veel andere landen hebben we niet gekozen voor keiharde maatregelen", klinkt het.

"Disproportioneel veel commotie"

"Deze regering heeft altijd de scholen willen openhouden omdat zoiets ontzettend belangrijk is voor het welzijn van jonge mensen en om leerachterstand te vermijden. Er is disproportioneel veel commotie ontstaan omdat we het contactonderwijs één week voor de paasvakantie hebben opgeschort. Vergelijk dat eens met andere landen, waar de scholen soms wekenlang gesloten bleven?"

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws