Dinsdag 20 April 2021 - 08:00   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Luc Appermont weet niet wat hij hoort van Axel Daeseleire: “Dat vind ik nu heel vreemd”

Luc Appermont weet niet wat hij hoort van Axel Daeseleire: “Dat vind ik nu heel vreemd”

Elk jaar overlijden er honderden mensen die een erfenis nalaten waarvan de erfgenaam niet gevonden wordt. Die ongeclaimde erfenissen belanden in de Belgische 'schatkist'. Er staat momenteel voor meer dan 500 miljoen euro aan erfloze nalatenschappen op een rekening van de Belgische staat.

In ‘Erfgenaam Gezocht’ stort Axel Daeseleire zich in deze unieke wereld van erfenissen en zet hij alles op alles om het geld alsnog tot bij de rechtmatige erfgenamen te krijgen. Aan het begin van zijn zoektocht weet Axel maar twee dingen: de geboorte- en sterfdatum van de erflater en dat het over minstens 12.500 euro gaat. In de eerste aflevering komt Axel een zeer merkwaardige zaak op het spoor want niemand minder dan de legendarische zangeres La Esterella heeft nog altijd een openstaande erfenis. 

"In de laatste jaren van haar leven was ze ook erg vereenzaamd”

Esther Lambrechts was de eerste echte Vlaamse zangers die internationaal succes boekte. Ze bleef tot het einde van haar leven erg populair en werd in 2011 onder massale belangstelling begraven in de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal in Antwerpen. 

Haar erfenis ligt sindsdien te wachten tot er een erfgenaam komt aankloppen en daar wil Axel een handje toesteken. Hij start zijn zoektocht bij iemand die tijdens de begrafenis op de eerste rij zat: Luc Appermont. “Dat vind ik nu heel vreemd, dat haar erfenis nog openstaat. Ik denk dat ze enig kind was en in de laatste jaren van haar leven was ze ook erg vereenzaamd”, vertelt Luc. 

TAGS  I  Axel Daeseleire  I  Luc Appermont  I  Erfgenaam Gezocht  I  shownieuws