Zaterdag 16 Maart 2019 - 08:30   I   Foto: Photonews  I   Bron: Het Nieuwsblad  I   door Redactie

Sagan verbaast de wereld: "Ook daar is hij wereldkampioen in"

Sagan verbaast de wereld:

Peter Sagan werd gisteren knap tweede in de Tirreno-Adriatico achter Eli Viviani. Dat ondanks het feit dat Sagan ziek was en vier kilo vermagerd is.

"Het was geen gemakkelijke sprint, maar ik wou het toch proberen”, aldus Sagan. “Ik ben best tevreden met het resultaat. Hoewel mijn vorm nog steeds niet is zoals het zou moeten zijn, voel ik mij elke dag beter worden.”

En zo lijkt plots niemand zich nog zorgen te maken over Sagan komende zaterdag in Milaan-Sanremo. Daar lijkt de Slovaak gewoon weer een van de absolute favorieten om te winnen. 

Pixa-Vila, ploegleider van Sagan, had in Het Nieuwsblad al voorspeld dat Sagan héél snel zou genezen. "Die buikgriep is helemaal uit het lichaam van Peter. Als hij niet genezen was, dan hadden we hem ook niet laten starten in deze Tirreno. Peter zal zeker mee sprinten", zei hij. 

Wereldkampioen genezen

"Toen hij in 2017 de GP van Quebec won tegen Greg Van Avermaet, lag hij de dagen voordien ook in bed met griep. Eén dag voor de wedstrijd was hij genezen en kon hij moeizaam anderhalf uur fietsen, maar een dag later won hij wel. Hij is niet alleen een wereldkampioen op de fiets, maar ook een wereldkampioen in het genezen.”

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Peter Sagan  I  sport