Dinsdag 20 April 2021 - 20:30   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Dana Winner schaamt zich dood: “Oh my god”

Dana Winner schaamt zich dood: “Oh my god”

Dana Winner staat al meer dan 30 jaar op de Belgische en buitenlandse podia. Ze maakte furore in onder meer Duitsland, Nederland en zelfs Zuid-Afrika en heeft talloze hits op haar conto, maar toch stond een zangcarrière voor Dana niet in de sterren geschreven.

"Dat ik ben beginnen zingen, is een kwestie van puur toeval geweest”, laat de zangeres weten in Het Laatste Nieuws. “Zingen was nooit het plan, nooit mijn intentie. Ik was de twintig al voorbij en runde een eigen frituur toen vrienden van het volleybal me voor de lol inschreven in een zangwedstrijd. Ze moeten gedacht hebben dat ik iet of wat kon zingen - ik zat in het zangkoor.” 

"Ik ben die wedstrijd los gaan winnen"

“Ik had nul podiumervaring, maar ik heb me goed voorbereid en ben die wedstrijd los gaan winnen”, aldus de zangeres. “Eerst dachten we: dat is gewoon chance. Maar de volgende wedstrijd won ik wéér. En wéér."

"De mensen zeiden: 'Je moet daar iets mee doen, je bent te goed.' Tot dan op een dag John Terra op me afstapte en me meenam naar producent Jean Kluger. Geen jaar later bracht ik m'n eerste single uit: 'Op het dak van de wereld'. De trein was vertrokken.”

"Ik ben toen heel hard uit m'n comfortzone moeten komen”, geeft Dana toe. “Ik was een stijve hark, kon totaal niet dansen, was bang om iets fout te doen. Het waren de beginjaren van VTM, grote epauletten waren nog in. Als ik naar die beelden terugkijk, denk ik: 'Oh my god.’”

TAGS  I  Dana Winner  I  shownieuws