Woensdag 21 April 2021 - 11:45   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

De Bruyne neemt beslissing over vertrek bij Man City: "Dit is een goed moment"

De Bruyne neemt beslissing over vertrek bij Man City:

Is er een voetballer die de voorbije 24 uur niet met de Super League in zijn hoofd zat? Alvast Kevin De Bruyne wel. De Rode Duivel kwam als eerste Belgische topspeler met een statement naar buiten.

Als de Super League er komt, zou dat betekenen dat De Bruyne door de sancties die de UEFA dan zou opleggen, als vrije speler zou kunnen vertrekken bij Manchester City. Maar nu spreekt de middenvelder zich uit tégen het idee van de supercompetitie waar ook Man City mee instapte.

In een statement dat hij zelf schreef en op zijn sociale media zwierde. "Deze man komt uit een klein dorp in België", steekt hij bijna emotioneel van wal. "Hij droomde ervan te spelen op het allerhoogste niveau. Ik heb in de Belgische, Duitse en Engelse competitie gespeeld. En ik heb met trots de kleuren van mijn land verdedigd."

"Ik heb hard gewerkt, en gaf altijd álles om te winnen, hét ultieme doel. Het belangrijkste is strijden om de prijzen. Concurrentie. Met de zaken die de voorbije dagen aan het licht kwamen, is dit misschien een goed moment om samen te komen en een oplossing te vinden."

Big Business

"We weten dat voetbal 'big business' is en ik weet dat ik hier deel van uitmaak", besluit hij. "Maar ik ben nog steeds een jongen die gewoon houdt van voetbal. Daar gaat het over. Laat ons de volgende generaties blijven inspireren en onze fans laten dromen."

TAGS  I  Kevin De Bruyne  I  Manchester City  I  voetbal