Donderdag 22 April 2021 - 11:00   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Terrassen kunnen niet heropenen op 8 mei: "Anders krijgen we een vierde golf"

Terrassen kunnen niet heropenen op 8 mei:

Enkele biostatistici hebben nieuwe modellen voorgesteld. Daaruit blijkt dat de grote versoepelingen die vanaf 8 mei ingaan, eigenlijk twee weken zouden moeten opgeschoven worden. Dan zouden we een grote vierde golf vermijden.

"In het scenario waarbij er de eerste week van mei al grote versoepelingen worden doorgevoerd, verwachten we nog een daling van het aantal ziekenhuisopnames tot half mei, waarna de vierde golf zich meteen al inzet", vertelt Lander Willem, één van de modelleerders, in Het Laatste Nieuws.

Het wordt een plateautop die zich zal uitstrijken van half juni tot begin juli. "Opvallend: de helft van wie dan in het ziekenhuisbed belandt, is jonger dan 40 jaar. Reden is de veel besmettelijkere en meer ziekmakende Britse variant, die door de versoepelingen de personen treft die nog niet gevaccineerd zijn", klinkt het bij Willem. 

21 mei

Als we wachten met die versoepelingen tot 21 mei, dan zou het golfje amper doorbreken. "De verklaring? Dankzij de vaccinatiecampagne die vandaag echt wel op snelheid is, zullen binnen drie weken nog een pak méér mensen volledig beschermd zijn. Dat maakt een wezenlijk verschil in het aantal zieken", zegt Willem.

TAGS  I  Terrassen  I  horeca  I  n365