Donderdag 22 April 2021 - 14:00   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Dirk De Wolf plaatst vraagtekens bij Remco Evenepoel: "Dat kan hij niét"

Dirk De Wolf plaatst vraagtekens bij Remco Evenepoel:

Feest bij Deceuninck-Quick Step gisteren in de Waalse Pijl. Julian Alaphilippe won voor de 3de keer boven op de Muur van Hoei. Kan zijn ploegmaat Remco Evenepoel ook een keer winnen boven op de Muur? Dirk De Wolf ziet het somber in.

 

Kan Remco Evenepoel ooit kunnen meespelen op de Muur van Hoei? Die vraag kreeg Dirk De Wolf op zijn bord tijdens een Facebook Live van Sporza. "Ik denk dat hij eerder geschikt is voor Luik-Bastenaken-Luik en de Ronde van Lombardije", luidde het antwoord.

"Pas op, hij gaat ook die Muur van Hoei wel kunnen, maar ik denk niet dat Remco zo explosief gaat zijn zoals zijn concurrenten. Denk maar aan Tom Pidcock, Tadej Pogacar en Marc Hirschi. Als die aanvallen op de Muur, kan Remco niet volgen." 

"Remco kan alles veranderen"

Toch ziet De Wolf weldegelijk een rol weggelegd voor Evenepoel in de Waalse Pijl. "Hij gaat ooit zeker meedoen. Remco kan die wedstrijd veranderen. Die gaat proberen om die wedstrijd al vroeger te openen en met voorsprong aan de Muur van Hoei te geraken. Dat zou ook wel eens mogen."

TAGS  I  Dirk De Wolf  I  Remco Evenepoel  I  sport