Donderdag 22 April 2021 - 15:00   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Bezorgde Marc Van Ranst zinspeelt op lockdown: "Dat in plaats van te versoepelen"

Bezorgde Marc Van Ranst zinspeelt op lockdown:

Viroloog Marc Van Ranst ziet de versoepelingen op 8 mei niet zitten. Dan gaan onder meer de terrassen opnieuw open. De coronacijfers en de ziekenhuisopnames blijven echter heel hoog.

“Eigenlijk is het erg dat we het gewoon zijn geworden dat veertig mensen per dag sterven. Dat is echt niet oké, want dat is elke dag gelijk aan een Heyzeldrama of de aanslagen in Zaventem en Maalbeek, waar we jaren later nog over spreken. En nu lijkt het alsof er niets aan de hand is en het heel normaal is", zegt Van Ranst aan Het Nieuwsblad.

Lockdown?

Van Ranst ziet nu nog drie mogelijkheden voor 8 mei. "Je kan beslissen om extra maatregelen te nemen om die cijfers eindelijk te laten zakken, wat we al hadden voorgesteld voor de paasvakantie", klinkt het. Dat betekent dat we naar een harde lockdown zouden moeten.

"Dat zou nu ook de moedige oplossing zijn, maar dat ligt in politiek zeer moeilijk", vervolgt Van Ranst. "Je zou kunnen opteren om geen extra maatregelen te nemen en dan ook niet te versoepelen. Of je kan ‘fuck it’ zeggen en gewoon versoepelen en hopen dat de vaccinaties iets veranderen.”

TAGS  I  Marc Van Ranst  I  coronavirus