Wout van Aert: "Ik weet eindelijk waarom het misliep in Ronde van Vlaanderen" Wielrennen
Wielrennen

Wout van Aert: "Ik weet eindelijk waarom het misliep in Ronde van Vlaanderen"

Wout van Aert: "Ik weet eindelijk waarom het misliep in Ronde van Vlaanderen"

Wout van Aert heeft een indrukwekkend voorjaar achter de rug, maar zijn grootste doel kon hij niet waarmaken. In de Ronde van Vlaanderen moest Van Aert Mathieu van der Poel en Kasper Asgreen laten gaan. De Kempenaar heeft een verklaring gevonden.

Een orgelpunt, dat had het voorjaar van Wout van Aert nog nodig. In de Ronde van Vlaanderen lukt het niet. Op de laatste beklimming van de Oude Kwaremont moest de kopman van Jumbo-Visma zijn medevluchters Mathieu van der Poel en Kasper Asgreen laten gaan.

In de documentaire van VTM, Wout, blikt Van Aert nog een keer terug op die mindere Ronde, waarin hij uiteindelijk 6de werd. "Ik voelde mij in de finale nooit helemaal top. Toch zag ik het niet aankomen, de benen liepen leeg. Daarna kon ik niet meer herstellen en was het game over."

Georges

"Ik wilde wel weten waarom het op was in dat laatste halfuur", vervolgt de 3-voudige wereldkampioen veldrijden. "Is de Tirreno te zwaar geweest. Dat kan. Maar ik heb vooral een moeilijke maand januari gehad na de geboorte van Georges. Heb ik dat cash betaald? Zou kunnen."

Uiteindelijk volgde het orgelpunt toch, met winst in de Amstel Gold Race na een milimetersprint tegen Tom Pidcock.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws