Tifany sterft op amper 21-jarige leeftijd aan Covid-19: “Deze ziekte treft niet enkel ouderen” Royalty
Royalty

Tifany sterft op amper 21-jarige leeftijd aan Covid-19: “Deze ziekte treft niet enkel ouderen”

Tifany sterft op amper 21-jarige leeftijd aan Covid-19: “Deze ziekte treft niet enkel ouderen”

In het Henegouwse Saint-Léger is een vrouw van amper 21 overleden aan het coronavirus. Tifany was volgens haar ouders nochtans heel voorzichtig.

Tifany Lieffring werd vorige maand 21. “Ze wilde haar drie beste vrienden zien. Maar in de loop van de dag bleef ze liever thuis”, vertelt haar moeder Dominique aan Sudinfo. “We wilden het echter wel nog vieren. Voor een jong meisje is 21 jaar een belangrijke leeftijd. Dus het was met pizza's en pasta dat we besloten de avond door te brengen met het gezin.”

Tifany had echter geen eetlust en zou de pasta laten voor wat het was. De dag nadien volgden de eerste echte symptomen. “Op zondagavond verloor ze naast haar eetlust ook haar reukvermogen”, legt Dominique uit. Daarop Tifany op aanraden van de huisarts meteen een coronatest laten uitvoeren.

Snel achteruit

Toen ze terug thuis was, werden de symptomen steeds erger. Ze lag in bed en begon slecht te ademen. De toestand ging heel snel achteruit, waarna haar vader besloot om Tifany naar de spoed te brengen. Ze zakte echter thuis al in elkaar. Ze werd nog in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis van Aarlen, maar daar overleed ze wat later.

“Als er één les is die we uit al deze gebeurtenissen kunnen leren, is het dat deze ziekte niet alleen ouderen treft”, aldus haar mama. “Mijn dochter was 21, ze rookte, dronk niet en gebruikte geen drugs. Ze had licht overgewicht, maar had geen medische geschiedenis.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws