Frank Deboosere: "Dit wordt misschien het warmste jaar ooit" Wetenschap en natuur
Wetenschap en natuur

Frank Deboosere: "Dit wordt misschien het warmste jaar ooit"

Frank Deboosere: "Dit wordt misschien het warmste jaar ooit"

2018 was één van de warmste jaren, mogelijk zelfs het warmste jaar sinds het begin van de metingen in 1833. Dat meldt weerman Frank Deboosere van de VRT.

"Het jaar is nog niet ten einde, maar nu al is duidelijk dat 2018 een heel speciaal weerjaar is geworden", laat Deboosere weten op zijn website. In 2018 bedroeg de temperatuur volgens de metingen van het Koninklijk Meteorologisch Instituut van België (KMI) in Ukkel gemiddeld 11,8 graden Celsius. "Daarmee komen we waarschijnlijk op de tweede plaats van zachtste jaren ooit sinds de start van de metingen in 1833", zegt Deboosere.

De kans bestaat dat de gemiddelde temperatuur nog stijgt tot 11,9 graden Celsius. In dat geval evenaren we het record van 2014. Het was ook een erg droog jaar. "In Ukkel is tot 19 december 615 millimeter neerslag gevallen. De volgende dagen komen daar nog wel enkele tientallen millimeters bij, maar in zijn geheel was 2018 een droog jaar. We belanden net buiten de top 10 van droogste jaren sinds het begin van de metingen", zegt Deboosere.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws