Wout van Aert haalt zwaar uit naar eigen ploeg: "Godverdomme" Wielrennen
Wielrennen

Wout van Aert haalt zwaar uit naar eigen ploeg: "Godverdomme"

Wout van Aert haalt zwaar uit naar eigen ploeg: "Godverdomme"

Na een geweldig voorjaar geniet Wout van Aert momenteel van wat welverdiende rust. Van Aert zelf was het hele voorjaar op niveau, zijn ploegmaats niet altijd. Na Milaan-Sanremo liet de Kempenaar zich dan ook horen.

VTM volgde Wout van Aert het hele voorjaar lang. Het eindresultaat werd in de documentaire Wout gegoten. Die docu biedt het publiek een unieke inkijk achter de schermen van Jumbo-Visma. Daarbij zien we af en toe een boze Wout van Aert.

De sterkte van de ploeg van Van Aert was dit voorjaar een hot topic. In veel klassiekers zat de 3-voudige wereldkampioen veldrijden alleen in de diepe finale. Na Milaan-Sanremo wordt het Van Aert zelf wat te veel. Na La Primavera, waarin Van Aert 3de werd na Jasper Stuyven en Caleb Ewan, laat hij zijn ongenoegen blijken.

"Dit was echt slecht"

Tegen zijn verzorger laat Van Aert zijn frustraties de vrije loop: "Dat was echt slecht. Ik zat daar godverdomme helemaal alleen, jong." Verzorger en beste vriend Wesley Theunis biedt een luisterend oor. "Ja, je zat helemaal alleen."

Op de teambus is onze landgenoot wel afgekoeld: "Ik denk dat we ons te veel gespaard hebben. Daar verloren we elkaar. Dat kan volgens mij wel beter." Die beterschap kwam er bijna niet. In de finale van de Ronde van Vlaanderen zat Van Aert al alleen op 50 kilometer van de finish.

Populair

Laatste nieuws