Mathias Coppens komt tot pijnlijk inzicht: “Het ging dwars door mijn hart” Buitenland
Buitenland

Mathias Coppens komt tot pijnlijk inzicht: “Het ging dwars door mijn hart”

Mathias Coppens komt tot pijnlijk inzicht: “Het ging dwars door mijn hart”

Iedereen herinnert zich nog wel het aandoenlijke filmpje waarin Staf Coppens zijn broer Mathias vertelt dat hij naar Zweden vertrok. Nu Staf ook daadwerkelijk is vertrokken, verandert er momenteel niet zo veel voor Mathias.

We kunnen ook niet zomaar bij elkaar over de vloer lopen om een pint te drinken, want het mag simpelweg niet door corona”, zegt Mathias op Radio 2. “Ik zie Staf, digitaal dan, nu evenveel als toen hij nog in België woonde eigenlijk."

"Je moet elkaar gewoon steunen"

"De echte klop gaat pas komen wanneer we wel weer bij elkaar mogen komen en afspreken met iedereen, en we dan merken dat Staf er niet bij is”, weet de VTM-presentator. “Hoe dan ook weet je dat het een keerpunt is in je leven. Ook het besef dat onze kinderen niet meer wekelijks met elkaar kunnen spelen, ging dwars door mijn hart.”

“Maar het heeft geen zin om nog maar een vingerbreed in de weg te leggen van iemands droom”, vindt Mathias. “Het klinkt melig, maar ik denk dat het de realiteit is: je moet elkaar gewoon steunen. Helpen elkaars dromen waar te maken, daar wordt iedereen toch alleen maar gelukkiger van?”

Populair

Laatste nieuws