Paul Van Den Bosch, coach Thibau Nys, heeft goed nieuws voor Remco Evenepoel Wielrennen
Wielrennen

Paul Van Den Bosch, coach Thibau Nys, heeft goed nieuws voor Remco Evenepoel

Paul Van Den Bosch, coach Thibau Nys, heeft goed nieuws voor Remco Evenepoel

Remco Evenepoel komt op 8 mei aan de start van de Giro d'Italia en doet dat zonder enig wedstrijdritme na zijn zware val in de Ronde van Lombardije. Sportcoach Paul Van Den Bosch legt uit.

8 mei wordt een heel speciale dag voor Remco Evenepoel. En neen, dat heeft niets te maken met het heropenen van de terrassen. Wél met de start van de Ronde van Italië, waar hij zijn comeback maakt na zijn zware tuimelperte in de Ronde van Lombardije vorig jaar.

Evenepoel zal er evenwel starten zonder maar één wedstrijd in de benen sinds zijn val. Een goede keuze? Paul Van Den Bosch, coach van Thibau Nys en voormalig begeleider van vader Sven Nys, verklaart de keuze.

"We zien al langer dat renners die willen pieken naar een grote ronde opteren om minder wedstrijden tijdens het seizoen te rijden", zegt Van Den Bosch bij Sporza. "Je ziet nu zelfs dat renners die zich toespitsen op een gerichte trainingsstage beter presteren dan renners die van de ene naar de andere wedstrijd hoppen."

(lees voort onder de foto)

Roglic

Ook Primoz Roglic kiest ervoor om na Luik-Bastenaken-Luik geen wedstrijden meer te rijden vooraleer hij zal starten in de Ronde van Frankrijk. Ook een erg lange periode om te overbruggen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws