Tom Boonen waarschuwt Wout van Aert: "Niet met je kloten laten spelen" Wielrennen
Wielrennen

Tom Boonen waarschuwt Wout van Aert: "Niet met je kloten laten spelen"

Tom Boonen waarschuwt Wout van Aert: "Niet met je kloten laten spelen"

Wout van Aert reed vorig jaar grotendeels in dienst van kopman Primoz Roglic in de Tour de France. Een klus die hij volgens Tom Boonen niet meer moet klaren dit jaar.

Wout van Aert won vorige Ronde van Frankrijk twee ritten, maar hij moest ook enorm veel werk opknappen als knecht van Primoz Roglic, de kopman bij Jumbo-Visma. Op de cols beukte Van Aert telkens weer op kop van het peloton.

Dat ziet Tom Boonen dit jaar niet nog eens gebeuren. "Wout is op een punt in zijn carrière aanbeland dat hij zich eens wat egoïstischer mag opstellen en voor zichzelf mag pleiten", zegt Boonen in Het Laatste Nieuws.

"Daar zijn andere jongens voor"

Boonen is duidelijk: "Zijn status laat het niet langer toe om hem in de Tour drie weken lang zijn kloten te doen afdraaien voor Roglic. Sorry, maar daar zijn andere jongens voor. Hooguit moet hij een paar etappes uitkiezen om zijn eigen kans te gaan. En voor de rest: gruppetto."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws