Pierre Van Damme: "Versoepelen gaat enkel als we alle vaccins gebruiken" Royalty
Royalty

Pierre Van Damme: "Versoepelen gaat enkel als we alle vaccins gebruiken"

Pierre Van Damme: "Versoepelen gaat enkel als we alle vaccins gebruiken"

Vaccinoloog Pierre Van Damme verdedigt de keuze om de vaccins van Johnson & Johnson voor de hele bevolking te gebruiken en het vaccin van AstraZeneca vanaf 41 jaar. "Als we willen versoepelen, is dit nodig", klinkt het.

"We mogen niet vergeten dat we allemaal willen versoepelen", legt Van Damme uit bij Radio 1. "Dat is ook logisch na meer dan een jaar maatregelen die worden aangepast. Als we dan zouden vertragen door de vaccins niet optimaal te gaan gebruiken, gaan we nog langer de maatregelen moeten toepassen."

"Voor de maanden mei en juni gaan we voor vijftig procent afhankelijk zijn van AstraZeneca en Johnson & Johnson. Dus dit is wel heel belangrijk voor het vaccinatieprogramma in het land", stelt Van Damme.

Versnelling hoger

De vaccinaties komen nu wel helemaal op kruissnelheid. "We verwachten de komende maanden meer dan 1,4 miljoen Johnson & Johnson-vaccins. We zijn nu in een modus om zoveel en zo snel mogelijk mensen te beschermen tegen Covid-19. Die vaccins hebben we absoluut nodig om in een betere situatie terecht te komen."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws