Erg moeilijk voor ‘Thuis’-actrice Annick ‘Rosa’ Segal: “Met verdriet in het hart” Buitenland
Buitenland

Erg moeilijk voor ‘Thuis’-actrice Annick ‘Rosa’ Segal: “Met verdriet in het hart”

Erg moeilijk voor ‘Thuis’-actrice Annick ‘Rosa’ Segal: “Met verdriet in het hart”

Het bericht van het overlijden van Rik Andries ging als een schokgolf door de Vlaamse media. Het moet niet gezegd dat het de cast van ‘Thuis’ in diepe rouw dompelde. Annick Segal, die de rol speelt van Rosa Verbeeck, herinnert zich de momenten met Rik nog goed.

Ik heb Rik leren kennen op de set van ‘Thuis’”, zegt Annick aan VRT NU. “Hij was toen al een coryfee waar mijn generatie acteurs - op dat moment de jonge garde - enorm naar opkeek omdat hij het spelen in alle grote klassieke theaterwerken combineerde met zijn vele werk voor tv. En niet het minst omdat hij voor ons de Vlaamse Batman was : 'De Kat'.”

"Hij was enorm charmant"

"Niet evident om als beginneling op de televisie je eerste scènes met zo iemand te spelen, maar hij bleek heel minzaam als collega”, laat de actrice weten. “Hij was steeds bereid om mij met een klein woordje of een gebaar de knepen van het televisievak bij te brengen. Heel blij was ik ook met zijn knipoog, na het spelen van een moeilijke scène. Een klein teken dat ik het goed had gedaan.”

"Op de set was hij stil", gaat Segal verder. "Eigenlijk was hij heel de tijd gedreven met zijn vak bezig, voortdurend in zijn rol. Tijdens de pauze kon hij heel geestig zijn. Ik herinner mij menige slappe lach door zijn verhalen over theateranekdotes. En enorm charmant was hij ook. Maar als hij over zijn tuin begon, kwam hij pas echt op dreef.”

“Zo veel beelden komen mij terug voor ogen"

"Het bericht van zijn overlijden raakt mij meer dan ik kan zeggen”, bekent Annick. “Zo veel beelden komen mij terug voor ogen. Met verdriet in het hart maar met onvergetelijke herinneringen wens ik zijn vrouw en naaste familie heel veel sterkte. Rik, vergeten doe ik je nooit.”

Populair

Laatste nieuws