Michel Wuyts moet Wout van Aert bedanken om wel héél verrassende reden Wielrennen
Wielrennen

Michel Wuyts moet Wout van Aert bedanken om wel héél verrassende reden

Michel Wuyts moet Wout van Aert bedanken om wel héél verrassende reden

Michel Wuyts nam het de afgelopen weken op tegen een computer die werkt op basis van artificiële intelligentie. Wuyts kreeg twee keer gelijk met zijn pronostiek en mag daarvoor Wout van Aert bedanken.

In de Ronde van Vlaanderen (Wout van Aert) en de Waalse Pijl (Primoz Roglic) gokte Michel Wuyts op het verkeerde paard. De wielercommentator ging de strijd aan met een computer die voorspellingen doet op basis van artificiële intelligentie, ontwikkeld door wetenschappers van de Universiteit Antwerpen.

Vóór de start van Luik-Bastenaken-Luik stond het 2-2. Zowel Wuyts als de computer gaven Wout van Aert als winnaar voor Gent-Wevelgem en de Amstel Gold Race. Maar bij de Ronde van Vlaanderen en de Waalse Pijl vergisten ze zich allebei.

Bedankt, Van Aert

"Ik mag Van Aert bedanken", lacht Wuyts bij VRT NWS. "Hem zet je nooit definitief opzij. Maar dat je je kan vergissen, dat maakt het net zo mooi", aldus Wuyts.

Voor Luik-Bastenaken-Luik zet Wuyts zijn geld in op de Sloveen Roglic. De computer gaat voor de andere topfavoriet: wereldkampioen Julian Alaphilippe.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws