Coucke ergert zich rot aan Club, Verhaeghe lacht in zijn vuistje voetbal
voetbal

Coucke ergert zich rot aan Club, Verhaeghe lacht in zijn vuistje

Coucke ergert zich rot aan Club, Verhaeghe lacht in zijn vuistje

Er is licht te zien aan het eind van de gitzwarte financiële tunnel bij Anderlecht. Met dank aan Marc Coucke. Maar dat heeft de ondernemer geld gekost, veel geld. En dat steekt.

Het Nieuwsblad rekende uit dat Coucke tot op heden al 127 miljoen euro in Anderlecht heeft geïnvesteerd. Eerder deze week besliste de RSCA-eigenaar nog om zo’n 37 miljoen euro schulden te laten vallen. Dat bedrag werd omgezet in kapitaal, maar in de praktijk is Coucke dat geld kwijt.

Op zich zou hij daar mee kunnen leven, zeker als het Anderlecht toelaat om alle financiële miserie achter zich te laten en binnen enkele jaren opnieuw de topclub te worden die het ooit was, met alle sportieve resultaten die daarbij horen.

Maar dat de grote concurrent net het tegenovergestelde deed, zit hem naar verluidt geweldig hoog. Toen Bart Verhaeghe tien jaar geleden Club Brugge overnam was de club immers zo'n 50 à 60 miljoen waard, maar omdat er geen andere kandidaat-overnemers aangezocht werden, betaalde hij slechts 15 miljoen.

Nul euro

Gewezen bestuurslid en CEO van lingeriegroep Van de Velde Ignace Van Doorselaere legde in Het Nieuwsblad de daaropvolgende constructie uit: “Verhaeghe heeft op papier 15 miljoen euro betaald voor het handelsfonds en vervolgens werd die 15 miljoen euro opnieuw uitgeleend door de vzw aan de nv: 15 miljoen min 15 miljoen is nul."

Nul euro voor Club Brugge tegenover 127 miljoen euro voor Anderlecht, waarbij de kosten wellicht nog veel hoger zullen oplopen. Een mens zou voor minder jaloers worden. Zeker als het de grote rivaal betreft die je nu al jaren de loef afsteekt.

Binnenpretjes

Bij blauw-zwart laten ze hun slaap er niet voor, maar dat ze Anderlecht - toch de club waar ze jarenlang steeds de meerdere moesten in erkennen - nu financieel zo zien spartelen zal ze in Brugge wellicht wel wat binnenpretjes bezorgen.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws