Gilbert maakt indruk: "Er is altijd wel iemand" Sport
Sport

Gilbert maakt indruk: "Er is altijd wel iemand"

Gilbert maakt indruk: "Er is altijd wel iemand"

Philippe Gilbert strandde op de Col de Turini. Pas in de laatste 3,5 km werd hij eruit gefietst. Een knappe prestatie, maar geel leverde het hem niet op in Parijs-Nice. Hij staat nu tweede in het klassement, op 42 seconden van leider Bernal.

“Het was een mooie vlucht. Met veel en schoon volk, dat constant ronddraaide”, laat Gilbert optekenen op HLN.be. “Maar die Turini was er teveel aan. Ik woon vlakbij en kén de klim omdat ik er op training wel eens vaker over trek. Het is veruit de zwaarste van de streek hier. Uiteindelijk reed ik hem wel zo snel mogelijk op. Veel informatie kreeg ik niet door. Geen idee hoe de tijdsverschillen evolueerden."

"Ik focuste ook vooral op mijn eigen inspanning, probeerde mijn energie efficiënt te verdelen. Maar echt geloven in de leiderstrui heb ik eerlijk gezegd nooit gedaan. Omdat er toch nog een enorm niveauverschil tussen mij en de pure klimmers die achterop kwamen. Dat ben ik zelf nooit geweest. Ik ben een geboren realist, hé. (lacht) Ook vandaag", zegt Gilbert.

Ingewikkelde etappe

Nu komt er nog een korte, laatste etappe met zes mooie klimmen. "Die laatste etappe is altijd ingewikkeld voor mij. Het zijn geen kleine ‘kaskes’ die we moeten overwinnen, maar serieuze klimmen van vijf kilometer of meer. Steil ook. Altijd klimt er wel iemand beter dan ik. Feit is: ik zal hier in topconditie uitkomen. Hoopgevend voor het komende klassieke voorjaar.”

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws