Tom Boonen waarschuwt Van Aert en Van der Poel: "Hij kan dat ook allemaal" Wielrennen
Wielrennen

Tom Boonen waarschuwt Van Aert en Van der Poel: "Hij kan dat ook allemaal"

Tom Boonen waarschuwt Van Aert en Van der Poel: "Hij kan dat ook allemaal"

2 maanden voor de start van de Ronde van Frankrijk heeft Tadej Pogacar nog maar eens bewezen dat hij de gedoodverfde favoriet is om zichzelf op te volgen als Tourwinnaar. Ook Tom Boonen zag een indrukwekkende Pogacar en hij jaagt de tegenstanders van de Sloveen de stuipen op het lijf.

De erelijst van Tadej Pogacar (UAE Emirates) oogt op 22-jarige leeftijd al zeer indrukwekkend. In zijn 1ste profjaar won hij de Ronde van de Algarve, de Ronde van Californië en 3 ritten in de Vuelta, waar hij als 3de eindigde. Vorig jaar won hij natuurlijk de Ronde van Frankrijk. Nu komt daar met Luik-Bastenaken-Luik ook nog eens zijn 1ste monument bij, überhaupt de 1ste eendagskoers op zijn palmares.

De Sloveen is een fenomeen. Dat ziet ook Tom Boonen. "In Luik-Bastenaken-Luik was hij ongetwijfeld de sterkste", aldus Boonen in zijn column in Het Laatste Nieuws. "Op wraak en agressie, omdat hij niet mocht starten in de Waalse Pijl. Maar hij is gewoon een ongelooflijke klasbak en dat kwam bovendrijven in de laatste kilometer."

(lees verder onder de afbeelding)

À la Gilbert

Dat Pogacar grote rondes kan winnen, weet iedereen sinds zijn geweldige Tourzege vorig jaar. Maar daar hoeft het niet te stoppen, zegt Boonen. "Hij heeft alle facetten van het wielrennen onder de knie. Het doet me vermoeden dat hij alle wielermonumenten kan winnen."

"Ook de Vlaamse", vervolgt Boonen. "Misschien moet Pogacar het doen op zijn Gilberts. Beginnen met Luik-Bastenaken-Luik en de Ronde van Lombardije en daarna zich wagen aan Milaan-Sanremo, Vlaanderen en Roubaix." Als Pogacar dat doet, hebben Wout van Aert en Mathieu van der Poel er binnenkort een stevige concurrent bij.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws