Maandag 26 April 2021 - 18:00   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Strenge José De Cauwer: "Daar heeft Evenepoel een grote fout gemaakt"

Strenge José De Cauwer:

Na een druk wielervoorjaar is wielercommentator José De Cauwer toe aan een beetje rust. Toch kijkt hij al reikhalzend uit naar de Ronde van Italië en het debuut van Remco Evenepoel.

Remco Evenepoel is de Belgische rondehoop in bange dagen. Hij moet ons land een 1ste triomf in een grote ronde bezorgen sinds Johan De Muynck in 1978, die de Giro won. Toch wil José De Cauwer die druk niet op de schouders van Evenepoel leggen. 

"Ik wil nog maar eens vragen aan iedereen die graag naar wielrennen kijkt dat ze Remco niet te veel druk opleggen. Het belangrijkste is dat hij die 3 weken goed doorkomt", sprak De Cauwer meteen na de aankomst van Luik-Bastenaken-Luik voor de microfoon van Sporza

Fouten gemaakt

"Hij moet zijn lichaam laten herstellen", vindt De Cauwer. "Evenepoel heeft toch wel een fout gemaakt door te vroeg opnieuw te beginnen trainen na zijn val. Dat heeft Patrick Lefevere trouwens ook toegegeven." 

De medische staf heeft op dat gebied minder werk geleverd, oordeelt de cocommentator van Michel Wuyts. "Ze moeten zich niet laten leiden door de overmoedigheid van zo een jonge kerel als Evenepoel."

TAGS  I  Remco Evenepoel  I  José De Cauwer  I  Michel Wuyts  I  Sport