Adrie van der Poel maakt zich grote zorgen om Wout van Aert Wielrennen
Wielrennen

Adrie van der Poel maakt zich grote zorgen om Wout van Aert

Adrie van der Poel maakt zich grote zorgen om Wout van Aert

Na een spetterend wielervoorjaar maakt de wielerwereld zich op voor de zomer. Adrie van der Poel kijkt nog even achterom. Hij ziet een nieuwe trend in het peloton en dat baart hem zorgen. "De druk op bepaalde renners is gigantisch."

Adrie van der Poel is als vader van absolute toprenner Mathieu van der Poel natuurlijk goed geplaatst om de druk die een topper te verwerken krijgt in te schatten. Van der Poel senior maakt zich zorgen daarover. "Mathieu en Wout van Aert hebben dit voorjaar 14 koersjes gereden. Daar word je fysiek niet heel moe van. Zelfs de 20 koersdagen van Primoz Roglic en Tadej Pogacar vallen nog mee", zegt Van der Poel.

Het fysieke is volgens de vader van Mathieu en David dan ook niet het meest belastende: "De druk waarmee dat type renners rondrijdt is gigantisch. Deze lichting moet zeer voorzichtig omgaan met het mentale aspect. Ze zullen rustperiodes moeten inlassen als ze een lange carrière willen."

Wout van Aert

Adrie van der Poel wijst onder meer naar Wout van Aert: "Als hij een goede prestatie heeft afgeleverd, wordt hij de dag nadien al gebombardeerd als topfavoriet. Idem met Mathieu. Terwijl de wedstrijd erna vaak een ander parcours en andere renners aan de start heeft. Dat is mentaal zo zwaar."

Populair

Laatste nieuws