-->

Kristel Verbeke van K3 schaamt zich diep: “Zoiets wis je niet zomaar uit”

Kristel Verbeke van K3 schaamt zich diep: “Zoiets wis je niet zomaar uit”
Dinsdag 27 April 2021 - 09:30   I   Foto: Photonews   I   door Redactie

Vanaf dinsdag 20 april praat Kristel Verbeke in het nieuwe ‘Zorgen Voor Mama’ met zes mama's die laten zien en voelen wat het betekent om in armoede te leven. Kristel wéét wat het is om in die positie te zitten. Zij leefde tijdens haar jeugd namelijk ook in armoede.

"Ik heb geluk gehad”, vertelt Kristel in Goesting. “De onderdirectrice van mijn school, zuster Relinda, had snel in de gaten dat ik niet in een normale situatie zat. De schoolfacturen werden niet betaald en het zag ernaar uit dat ik niet zou deelnemen aan de schoolreis naar Berlijn. Ik woonde alleen bij mijn papa en durfde hem de centen niet te vragen omdat ik wist wat het antwoord zou zijn.”

"Die issues uit het verleden spelen al lang niet meer"

Uiteraard heeft Kristel de laatste jaren veel successen gekend. Toch heeft ze het moeilijk om over haar verleden te praten. “Ja, dat blijft lastig. Het zweet staat in mijn handen als ik hierover moet praten”, geeft de voormalige zangeres van K3 toe. “Ten eerste omdat de mensen zouden kunnen denken dat ik mijn ouders van alles kwalijk neem, wat helemaal het geval niet is.”

Ondanks de omstandigheden heb ik mijn vader - die ondertussen overleden is - altijd graag gezien. En de banden met mijn moeder zijn weer helemaal aangehaald, dus die issues uit het verleden spelen al lang niet meer.” 

"Ik vertel in interviews liever dat ik gelukkig ben met mijn gezin"

“Ten tweede is er nog altijd de schaamte, die krijg ik niet weg”, zegt ze. “Ik kan nu wel zeggen dat ik een ander leven heb, maar dat verleden wis je niet uit. Ik vertel in interviews liever dat ik gelukkig ben met mijn gezin, dan dat mijn vader er nooit was of dat ik als kind spaghetti met bruine suiker moest eten. Het helpt wel dat die zes moeders hun verhaal durven te vertellen in 'Zorgen Voor Mama'. Als zij dat durven, moet ik ook niet bang zijn", concludeert ze.

TAGS  I  Kristel Verbeke  I  K3  I  shownieuws