-->

‘Vercauteren staat voor vertrek, Antwerp gaat vol voor déze coach uit JPL’

‘Vercauteren staat voor vertrek, Antwerp gaat vol voor déze coach uit JPL’
Dinsdag 27 April 2021 - 08:00   I   door Redactie

Het is dezer dagen niet bepaald rustig op de Bosuil. In aanloop naar play-off 1 rommelt het bij Royal Antwerp FC. Zo heerst er bijvoorbeeld nog steeds veel onduidelijkheid over de situatie van trainer Frank Vercauteren.

Vercauteren nam rond de jaarwisseling het roer over van de naar China vertrokken Ivan Leko. Vercauteren staat voor een heel andere aanpak, maar parkeerde Antwerp wel met succes in de top 4. "Procentueel behaalde hij, ietwat verrassend misschien, meer punten bij Antwerp dan z'n voorganger Ivan Leko. Die laatste 58,9% (46 op 78), Vercauteren 59,2 (32 op 54)", benadrukt Het Laatste Nieuws.

"Een clash van stijlen, maar niet van puntenoogst. En toch weet niemand of hij ook volgend seizoen nog trainer op de Bosuil zal zijn. In juni loopt zijn contract af, over een verlenging werd, mede gezien het heersende machtsvacuüm in Antwerp, nog niet gesproken", voegt de krant er nog aan toe.

Lastige privésituatie

Volgens HLN  zijn er objectief gezien weinig redenen om niet verder te gaan met Vercauteren. Omwille van zijn privésituatie - het gezin van de coach zit nog in Rusland en raakt voorlopig maar niet in België - is het toch goed mogelijk dat Vercauteren straks terugkeert naar Rusland.

Bij Antwerp houden ze alvast rekening met een vertrek van de ervaren oefenmeester. "In dat geval is Alexander Blessin een naam die hoog op het Antwerpse verlanglijstje staat", weet Het Laatste Nieuws. Als Vercauteren straks vertrekt, dan gaat Antwerp dus vol voor Blessin.

Poll: Wie vind jij de beste coach voor Antwerp?TAGS  I  KV Oostende  I  Antwerp  I  Anderlecht  I  KRC Genk  I  voetbal