Iedereen vaccineren tegen 11 juli (zoals Wouter Beke beloofde) wordt moeilijk Royalty
Royalty

Iedereen vaccineren tegen 11 juli (zoals Wouter Beke beloofde) wordt moeilijk

Iedereen vaccineren tegen 11 juli (zoals Wouter Beke beloofde) wordt moeilijk

Het wordt moeilijk om tegen 11 juli de hele volwassen bevolking in België een eerste prik te geven. Dat schrijft De Tijd vandaag. Er mag in ieder geval niets mislopen in de leveringen van het Johnson & Johnson-vaccin.

De leveringen van AstraZeneca vallen tegen. Daarom komt alle druk bij J&J te liggen. De komende twee maanden zal dat bedrijf 1,4 miljoen vaccins leveren aan ons land. Als dat lukt, dan zullen eind juni 7 miljoen Belgen gevaccineerd zijn.

Dan zullen er nog 2,2 miljoen mensen iets langer moeten wachten op hun prik. Dat zijn dan hoofdzakelijk mensen tussen 20 en 40 jaar. Het wordt moeilijk om iedereen tegen 11 juli te vaccineren. Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke had die datum wel vooropgesteld en blijft daar zelf wel in geloven.

Curevac

In het derde kwartaal worden wel 9 miljoen vaccins van Pfizer, Moderna en J&J geleverd. Dat zijn er 3 miljoen per maand. Eind juli moet dan wel haalbaar zijn om de hele volwassen bevolking een eerste prik te geven. Het kan zelfs nog sneller als het vaccin van Curevac, dat door het Europees geneesmiddelenbureau EMA wordt onderzocht, vanaf juni kan worden ingezet.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws