Kevin De Bruyne blijft verbazen: "Geloof me, weinig spelers kunnen dat" voetbal
voetbal

Kevin De Bruyne blijft verbazen: "Geloof me, weinig spelers kunnen dat"

Kevin De Bruyne blijft verbazen: "Geloof me, weinig spelers kunnen dat"

Kevin De Bruyne wordt algemeen aanschouwd als één van de beste spelers ter wereld. Bas Dost had enkele jaren geleden het genot om met de Rode Duivel samen te spelen. De spits van Club Brugge is nog steeds onder de indruk van De Bruyne.

Dost speelde bij Sporting Lissabon ook samen met Bruno Fernandes, die andere spelmaker die tegenwoordig hoge toppen scheert in de Premier League. "Ik ben afhankelijk van de spelers rond mij, van de aanvoer", zegt Bas Dost in een interview met Sport/Voetbalmagazine.

"Maar dat geldt voor veel voetballers. Ook Fernandes had nood aan spelers rond hem die de vooracties maakten of ruimtes creëerden. De Bruyne was daarin een uitzondering", merkt Dost op. "Extreem goed. Die creëerde zelf zijn kansen of ruimte. Hij speelde ál-tijd de juiste pass. Weinig spelers kunnen dat."

"Hij speelt de bal die gespeeld moet worden. Als je dat op tv ziet, denk je: logisch. Maar geloof me, dat is het niet. Wereldklasse. En hij is bij Manchester City nog beter geworden. Fernandes is uiteraard ook heel straf, met zijn uitstekende traptechniek en vista, maar hij is toch iets afhankelijker van anderen", besluit Dost.

Populair

Laatste nieuws