-->

Jeroom valt uit zijn rol en haalt uit: “Hoe kan de regering dit nu nog van de bevolking vragen?”

Jeroom valt uit zijn rol en haalt uit: “Hoe kan de regering dit nu nog van de bevolking vragen?”
Woensdag 28 April 2021 - 07:45   I   Foto: Photonews   I   door Redactie

Jeroom is op maandag de vaste gast bij Gert Verhulst en James Cooke in ‘De Cooke en Verhulst Show’. Hij stelde zich deze week grote vragen bij minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden. Zij lokte protest uit met een video waarin ze bij de federale politie een fysieke proef aflegt. Ze doet dat binnen en zonder mondmasker, terwijl dat voor de bevolking verboden is.

“Mijn mond viel daar eigenlijk wel van open”, zegt fervent sporter Jeroom, die er voor een keer niet mee aan het lachen was. “Het is natuurlijk sportief dat ze dat doet, maar ik heb wel wat vrienden met fitnesszaken en ik zit ook zelf in de gym. In de winter heb ik altijd buiten gezeten. Die vrienden krijgen heel veel controles, er wordt gedreigd met heel hoge boetes. En dan zie je ineens dit.” De kritiek die er kwam, vindt Jeroom dan ook niet meer dan terecht.

"Hoe wil je dan dat de bevolking nog regels begint te volgen?"

“En meer zelfs: nu zie je pas in wat voor een klassenjustitie wij leven”, aldus de Humo-cartoonist. “Je ziet namelijk een minister die de regels bepaalt sporten en achter het blauwe raam zie je twee politieagenten toekijken, zonder in te grijpen!” Waarop Gert fijntjes opmerkt dat het hier om een poster gaat. “Dat maakt niet uit, het is klassenjustitie!”, grapt Jeroom.

“Echt boos ben ik nu ook weer niet”, zegt Jeroom, opnieuw op een serieuzere toon. “Maar ik stel mij dan wel de vraag: hoe wil je dan dat de bevolking nog regels begint te volgen als je ze zelf eigenlijk negeert?”

TAGS  I  Jeroom  I  shownieuws