Peter Van de Veire doet opmerkelijke uitspraak over zijn dochter Jitske: “Vooral mannen doen dit” Buitenland
Buitenland

Peter Van de Veire doet opmerkelijke uitspraak over zijn dochter Jitske: “Vooral mannen doen dit”

Peter Van de Veire doet opmerkelijke uitspraak over zijn dochter Jitske: “Vooral mannen doen dit”

Peter Van de Veire wou deze ochtend in ‘De Grote Peter Van de Veire Ochtendshow’ van het moment gebruik maken om even te zeggen dat hij enorm trots is. Op elk van zijn kinderen. Het werd een momentje om stil van te worden.

“Ik wou gewoon vertellen dat ik ongelooflijk trots ben op mijn kinderen. Dat ik trots ben op de kleinste, die tegenwoordig al een Taj Mahal kan bouwen van Legoblokjes en vooral ‘nee’ zegt op alles wat we hem vragen”, begint Peter. “Gelukkig vertelt zijn liefste mama van de hele wereld dat dat helemaal oké is - wat een vrouw, trouwens.”

“Dat ik trots ben op mijn jongste dochter die huizen gaat bouwen en zich online door haar studies moet ploegen, echt niet gezeverd”, vervolgt de MNM-presentator. “Trots op mijn tweede jongste dochter, die zomaar haar job opgeeft om haar dromen te vervullen en daar veel gelukkiger van zal worden.”

"Jitske blijft schreeuwen voor diegenen die het niet kunnen"

En dan is er natuurlijk nog dochter Jitske, die de laatste jaren zelf vaak in de spotlights staat. “Ik zag gisteren op haar sociale media dat het vandaag 'lesbian visability day' is. Ik wist zelfs niet dat die dag bestond”, geeft Peter eerlijk toe. “De dag waarop vrouwen die op vrouwen vallen nog eens luidop laten weten dat je je daar niet ongemakkelijk bij moet voelen. Ze heeft dan ook een foto gepost waarbij ze de woorden ‘lesbo’, ‘pot’, ‘dyke’ op haar gezicht schildert omdat ze trots wil laten horen dat ze haar identiteit terugpakt. Omdat die woorden volgens Jitske door de jaren heen geseksualiseerd zijn. En vooral door mannen.”

“En ja, vrouwen die op vrouwen vallen worden nog steeds verweten dat ze een ‘vieze pot’ zijn", weet Peter. "Jitske zegt dat ze trots is dat ze blijft schreeuwen voor diegenen die het niet kunnen. Ze blijft haar liefde voor vrouwen uitsmeren omdat het mag. Omdat ze er zijn, met velen. En daarom ben ik zo trots op mijn kinderen. Omdat ze in de wereld staan met al hun voeten. Blokkentorens bouwen, huizen bouwen, dromen bouwen en identiteit bouwen", besluit hij.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws