Adrie van der Poel haalt loeihard uit naar Wout van Aert en zijn ploeg Wielrennen
Wielrennen

Adrie van der Poel haalt loeihard uit naar Wout van Aert en zijn ploeg

Adrie van der Poel haalt loeihard uit naar Wout van Aert en zijn ploeg

Adrie van der Poel volgt als vader van Mathieu van der Poel de prestaties van eeuwige rivaal Wout van Aert op de voet. Hij zag dat Van Aert een sterk voorjaar reed, maar plaatst toch veel vraagtekens bij de ploeg van de Kempenaar, Jumbo-Visma.

Voor de camera van Sporza stelt Adrie van der Poel vast dat er tijdens en na het voorjaar een grote kloof gaapt tussen enerzijds ploegen die alles gedomineerd hebben en anderzijds ploegen die weinig of niks gewonnen hebben.

"Kijk naar Deceuninck-Quick Step. Die zitten in de breedte gewoon heel sterk. UAE Emirates (ploeg van Tadej Pogacar, nvdr.) heeft ook zeer goed ingekocht. Ineos-Grenadiers hoefde dat niet te doen, maar zijn wel anders gaan koersen."

Aan de andere kant van het spectrum staan ploegen zoals Lotto-Soudal, zegt Van der Poel senior. "Toch hebben die het op hun manier goed gedaan. De vedetten, zoals Philippe Gilbert, hebben het laten afweten. Maar de jeugd heeft goed gereden."

Jumbo-Visma

Wat dan met Jumbo-Visma, de ploeg van Wout van Aert? "Met alle respect, die ploeg staat of valt toch met 2 mannen: Van Aert en Primoz Roglic. De rest kan eigenlijk niet volgen. Oké, alles lukt daar momenteel en ze rijden een fantastisch seizoen. Maar dat gaat niet blijven duren."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws