Woensdag 28 April 2021 - 13:00   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Coach van Wout van Aert: "Dat is een groot geschenk voor Remco Evenepoel"

Coach van Wout van Aert:

Over anderhalve week staat Remco Evenepoel na een lange afwezigheid aan de start van zijn 1ste grote ronde: de Giro. De verwachtingen zijn hooggespannen, dus zal daar de nodige druk bij komen kijken.

Adrie van der Poel bond de kat de voorbije week de bel aan: de druk op toprenners neemt alsmaar toe. Mentaal is dat zwaar, waardoor de carrières van absolute toppers volgens hem korter zullen worden. Ook Remco Evenepoel is zo een topper die binnenkort aan de start staat van zijn 1ste grote ronde, de Ronde van Italië. Zal hij die druk aankunnen? 

Christophe Vandegoor van Sporza had een gesprek met sportpsycholoog Rudy Heylen, die ook de mental coach is van Wout van Aert. "Voor Remco Evenepoel is die revalidatie na zijn zware blessure misschien wel een groot geschenk", aldus Heylen.

Speels koersen

De lange periode van rust speelt daarbij een grote rol. "Hij heeft zijn rust kunnen nemen. Daarnaast mag hij de verwachtingen voor de Giro ook wat temperen net omdat hij zo lang out is geweest." 

De grootste druk zal vanuit Evenepoel zelf komen, denkt Heylen. "Ik kan me voorstellen dat hij voor zichzelf de lat hoog legt. De beste raad die ik kan geven: ga gewoon mee met die getemperde verwachtingen en probeer het speelse mee te nemen naar de koers. Dan zal hij het beste presteren."

TAGS  I  Remco Evenepoel  I  Wout van Aert  I  Adrie van der Poel  I  Sport