Woensdag 28 April 2021 - 16:30   I   door Redactie

'Kogel door de kerk: Martínez gaat Marouane Fellaini meenemen naar het EK'

'Kogel door de kerk: Martínez gaat Marouane Fellaini meenemen naar het EK'

Voorlopig gaat alle aandacht nog naar play-off 1, maar daarna zal het weer al Rode Duivels zijn wat de klok slaat. Zeker omdat er een paar extra namen in the picture zullen komen.

En dat heeft alles te maken met het feit dat de UEFA straks zal toelaten dat voor het komende EK de deelnemende landen 26 in plaats van 23 spelers in hun selectie mogen opnemen.

Bondscoach Roberto Martínez is al veel langer voorstander van het idee om de EK-kernen uit te breiden om zo te vermijden dat het door corona overvolle seizoen op het toernooi blessures zal veroorzaken bij de internationals.

De Spanjaard zal nu niet alleen een paar namen minder moeten teleurstellen, maar kan door de reglementswijziging ook zonder zorgen zijn meest geanticipeerde naam selecteren voor het EK. 

Comeback

Marouane Fellaini met name, die volgens ingewijden nu zeker een comeback zal maken. Door de uitbreiding naar 26 kan er moeilijk nog kritiek komen op het feit dat de middenvelder de plaats van een ander zou innemen.

Tussen Fellaini zelf - nog altijd onder contract bij de Chinese club Shandong Luneng - en Martínez zou er al een akkoord zijn. Nu moeten ze nu juist nog afwachten wanneer het naar de buitenwereld te communiceren. Fellaini stopte na het WK 2018 als international, maar stelde zich daarna wel weer beschikbaar.

TAGS  I  Shandong Luneng  I  Rode Duivels  I  Voetbal