Genk-miskoop Cyriel Dessers haalt zwaar uit: "Ik voel me een wegwerpartikel" voetbal
voetbal

Genk-miskoop Cyriel Dessers haalt zwaar uit: "Ik voel me een wegwerpartikel"

Genk-miskoop Cyriel Dessers haalt zwaar uit: "Ik voel me een wegwerpartikel"

Veel succes heeft Cyriel Dessers bij KRC Genk nog niet gekend. De topaankoop veranderde door de ontbolstering van topschutter Onuachu in flopaankoop. Al valt dat in het niets bij wat hij in zijn jeugd moest doormaken.

Volgende week wordt de eerste aflevering van 'FC United' uitgezonden, een documentaire over racisme in het voetbal. Cyriel Dessers is één van de getuigen. De KRC Genk-aanvaller kwam in De Afspraak op Canvas zijn verhaal vertellen.

Dessers heeft een Belgische vader en een Nigeriaanse moeder. "De eerste keer dat ik bewust racisme ervaren heb op een voetbalveld was ik 11 of 12 jaar", aldus Dessers. "Ik stak er wel bovenuit en dan word je snel geviseerd door de ouders van tegenstanders. Dat is heel onwezenlijk."

"Toen begreep ik het niet, maar als ik er nu over spreek, komen die emoties terug. Dat doet toch wel pijn.” Dessers noemt het in De Afspraak ontmenselijken. "Je wordt een object. Je bent geen mens, maar een wegwerpartikel. Ik kan goed om met kritiek op wat ik doe, maar niet op wie ik ben."

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws