De Block haalt weer uit naar Francken: "Hij is zelf gaan lopen, hé" Politiek
Politiek

De Block haalt weer uit naar Francken: "Hij is zelf gaan lopen, hé"

De Block haalt weer uit naar Francken: "Hij is zelf gaan lopen, hé"

Minister van Volksgezondheid en Migratie Maggie De Block heeft in De Zondag opnieuw uitgehaald naar Theo Francken. Volgens haar is Francken in de fout gegaan bij de uitreiking van de humanitaire visa.

“Hij heeft gewerkt met politiek getinte tussenpersonen. Ik vind dat op zijn minst heel bizar. Daarenboven was de administratie van zo goed als niets op de hoogte. Zonder de Pano-reportage over Melikan Kucam zouden we nog steeds van niets weten”, zegt De Block.

De Block krijgt echter ook de vraag of coalitiepartner Open Vld hiervan op de hoogte was. “We wisten dat er onder zijn beleid een enorme stijging was van het aantal visa. Maar hij was niet transparant over zijn aanpak. Niemand wist van het bestaan van die tussenpersonen. Hij kon op die manier te werk gaan, omdat dit een discretionaire bevoegdheid is. De minister mag dus alleen beslissen.”

De Block is boos op Francken. “Ik heb mij de voorbije jaren altijd onthouden van commentaar op zijn beleid. Zo hoort dat ook. Hij was amper een uur vertrokken of hij duwde mij al in de hoek van open grenzen. Hij moest hier niet vertrekken, hè. Hij is zelf gaan lopen. Al van het eerste uur dat ik hier zit, doet hij aan foute framing. Ik zou alle deuren openzetten voor vreemdelingen”, zegt De Block ook nog.

Populair

Laatste nieuws