Faroek Ozgunes waarschuwt voor nieuwe, zeer gevaarlijke vorm van terrorisme Royalty
Royalty

Faroek Ozgunes waarschuwt voor nieuwe, zeer gevaarlijke vorm van terrorisme

Faroek Ozgunes waarschuwt voor nieuwe, zeer gevaarlijke vorm van terrorisme

VTM-journalist Faroek Ozgunes waarschuwt voor terrorisme in de toekomst. Dat zal volgens hem blijven en er komt ook een nieuwe vorm van terrorisme aan.

"Het cyberterrorisme is aan het opkomen. Mensen kennen het fenomeen ransomware: je opent een virus in je mailbox, alle bestanden worden geblokkeerd en je krijgt enkel een sleutel als je een bedrag in bitcoin stort. Van zulke ransomware kon men in Engeland al enkele ziekenhuis volledig platleggen", vertelt Ozgunes in Hallo.

"Stel dat je een terrorist bent en geen losgeld wilt, maar het je juist te doen is om allerlei instanties te blokkeren. Dat zou al perfect kunnen. Of terroristen kunnen hackers inschakelen. Stel dat een hacker inbreekt in de controlekamer van Zaventem, en een stijgend en landend vliegtuig tegen elkaar laat botsten", meent Ozgunes.

"Er is meer schade, en als terrorist blijf je buiten schot. Je creëert bovendien ook nog eens een angstpsychose waardoor niemand nog een vliegtuig wil nemen. Ik vrees dat we zoiets in de toekomst nog gaan meemaken."

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws