-->

Emotionele onthulling over Johny Voners: “Hij was te ziek om dat te beseffen”

Emotionele onthulling over Johny Voners: “Hij was te ziek om dat te beseffen”
Vrijdag 30 April 2021 - 12:00   I   Foto: Photonews   I   door Redactie

Vorig jaar moesten we afscheid nemen van Johny Voners, de man die in ‘FC De Kampioenen’ gestalte gaf aan de legendarische Xavier Waterslaeghers. Weekblad Humo had een gesprek met zijn kleinzoon, Tibo Polleunis, die terugblikt op de laatste momenten die hij doorbracht met zijn geliefde bompa.

“Op een bepaald moment begon hij snel achteruit te gaan, we wisten dat het niet lang meer zou duren”, vertelt Tibo. “Ik ben naar hem toe gegaan, en heb een hele tijd naast hem in bed gelegen. Zonder woorden. Gewoon liggen en samenzijn. Wij hebben altijd goed stil kunnen zijn bij elkaar, hij was, net als ik, een man van weinig woorden.”

"Hij zou het moeilijk gehad hebben met de lockdown"

“Op het einde heb ik gezegd: ‘Ik hou van je, ik ga je missen.’ Hij antwoordde: ‘Ik hou ook van jou.’ Dat moment was zó waardevol, het breekt mijn hart als ik mensen nu hoor zeggen dat ze door de coronamaatregelen geen afscheid kunnen nemen”, aldus Tibo. “Het heeft bij ons weinig gescheeld. Bompa is overleden op 17 maart 2020, de dag nadien begon de eerste lockdown.”

Tibo denkt dat zijn grootvader nog wel iets van de coronacrisis heeftopgevangen. "Maar ik denk niet dat het nog echt tot hem is doorgedrongen”, zegt hij. “Hij was al te ziek. Hij zou het moeilijk gehad hebben met de lockdown. Omdat de cultuursector helemaal platviel, en omdat iedereen moest binnenblijven. Bompa was altijd de baan op, om te werken of om iets te doen met zijn vrienden.”

TAGS  I  Johny Voners  I  shownieuws