Mathieu van der Poel zorgt voor opschudding: “Kan dit wel echt?” Wielrennen
Wielrennen

Mathieu van der Poel zorgt voor opschudding: “Kan dit wel echt?”

Mathieu van der Poel zorgt voor opschudding: “Kan dit wel echt?”

In Het Laatste Nieuws blikt Vlaanderens meest geliefde co-commentator en wielerkenner José De Cauwer terug op een uitstekend voorjaar. Hij zag onder meer een onwaarschijnlijke Mathieu van der Poel. De demarrage van de Nederlandse kampioen op de Via Caterina in de Strade Bianche was voor José hét moment van het voorbije voorjaar.

"Mijn eerste reactie bij zijn demarrage was vertwijfeling: 'Kan dit echt?’, geeft José eerlijk toe. “Ik begreep niet hoe Mathieu de wereldkampioen zo kon lossen. Ik was echt onder de indruk. Ik moest spontaan denken aan het beeld van Wout van Aert die drie jaar daarvoor te voet boven kwam op die klim. Het is een foute vergelijking, want elke koers is anders, maar het maakte de demarrage van van der Poel nog straffer. Een ferm nummer.”

"Van Aert en van der Poel werden op één dag tien jaar ouder"

Ook in Tirreno-Adriatico zagen we enkele straffe nummers en ook daar was Mathieu van der Poel op post. "De Tirreno-Adriatico van dit jaar heeft een grote impact gehad op de rest van het voorjaar, daar ben ik van overtuigd”, zegt José. “En dan heb ik het niet zozeer over het feit dat van Aert en van der Poel daar heel diep zijn gegaan. Het weer was volgens mij de belangrijkste factor.”

“Na die vijfde rit zag ik van der Poel uit zijn vel rillen zoals na een veldrit in putje winter”, aldus José. “Mannen als Quintana moesten bergop lossen, puur van de kou. Dat was een aanslag op het lichaam en die slijtage sleept een coureur een tijd mee. Op die ene dag zijn van Aert en van der Poel tien jaar ouder geworden”, besluit hij.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws