Vrijdag 30 April 2021 - 20:00   I   door Redactie

Club Brugge wijst Marc Van Ranst terecht: "Dát is het probleem"

Club Brugge wijst Marc Van Ranst terecht:

Covid-19 heeft het ook de heren profvoetballers niet makkelijk gemaakt. Dit seizoen kreeg iedere ploeg uit de Jupiler Pro League af te rekenen met coronagevallen, zo ook Club Brugge.

“We hebben het virus heel lang buitengehouden", vertelt CEO Vincent Mannaert in Het Nieuwsblad. "Op het moment dat het binnenkwam, waren we op exact dezelfde manier aan het werken als de maanden voordien, toen het niet binnenkwam."

Busrit naar Charleroi

Toen Covid-19 uitbrak bij het keukenpersoneel, liep het grondig mis. Viroloog Marc Van Ranst toonde zich op een gegevne moment scherp voor de Belgische voetbalploegen. Had Club niet beter moeten ingrijpen? “Het niet-sportief personeel is meteen thuisgebleven", reageert Mannaert in de krant.

"Het probleem is dat mensen drager zijn zonder dat ze symptomen hebben", voegt hij eraan toe. "De busrit naar Charleroi heeft de verspreiding tussen de spelers in de hand gewerkt. Voetballers leven dicht bij elkaar en dat heeft een ­explosie veroorzaakt."

En dat begrijpt Van Ranst niet. In zijn lab zag hij nauwelijks besmettingen. “Ik mag ervan uitgaan dat er in zo'n lab per definitie heel zorgvuldig wordt omgegaan met de afstandsregels en mensen beschermende kledij dragen", klinkt het bij Mannaert.

(Lees verder onder de afbeelding)

"Soms kan je samen zijn niet vermijden"

"In het voetbal is dat minder evident. In het spel zelf is er ­fysiek contact. Maar ook daarnaast zijn er veel momenten waarop je de afstand niet kan waarborgen. Denk maar aan die verplaatsingen per bus.”

“De verplaatsingen die we met de auto kunnen doen, doen we met de auto", benadrukt de CEO van Club nog. "Ook in ons trainingscentrum proberen we alles zo gescheiden mogelijk te houden. Iedereen heeft zijn individuele kamer, er is geen collectief aankleedmoment. Maar soms kan je samen zijn niet vermijden. Bijvoorbeeld in een bezoekerskleedkamer.”

TAGS  I  Club Brugge  I  voetbal