Zaterdag 1 Mei 2021 - 13:00   I   door Redactie

Hevige kritiek ondanks glansprestatie Kevin De Bruyne: “Ik snap dit echt niet"

Hevige kritiek ondanks glansprestatie Kevin De Bruyne: “Ik snap dit echt niet

Kevin De Bruyne (29) zette Manchester City eerder deze week op weg naar een belangrijke overwinning tegen Paris Saint-Germain. Man City kan de finale van de Champions League al ruiken, maar toch is er kritiek.

Zo vindt Jan Mulder het maar niets dat Pep Guardiola nog maar eens besliste om De Bruyne uit te spelen als valse nummer 9. "De Bruyne is een goede voetballer, hé. Die kan je overal zetten, tot en met in de goal. Maar hij speelt op de verkeerde plek", aldus Mulder bij VTM.

"Ik begrijp niet dat Guardiola hem in de spits zet. Kevin zal bijvoorbeeld nooit aan de eerste paal opduiken, zoals een spits moét doen. Hij is géén Agüero. Ik ben een bewonderaar van De Bruyne en Guardiola. Maar hem in de spits zetten, snap ik niet", voegde Mulder er nog aan toe.

"Hij probéért altijd"

Marc Degryse zag De Bruyne zijn best doen, ondanks het feit dat hij op een voor hem ongebruikelijke positie moest spelen. “De eerste helft speelde hij niet op zijn niveau”, aldus Degryse. “De tweede helft was beter, maar ook niet top. Vanuit die positie moest hij hard werken. Hij knokte mee. Ook al zit hij niet goed in de wedstrijd, toch probéért hij altijd."

TAGS  I  Manchester City  I  PSG  I  KRC Genk  I  Rode Duivels  I  voetbal