Arts zet Goedele Liekens plots met de voetjes op de grond: “Sprake van achteruitgang” Buitenland
Buitenland

Arts zet Goedele Liekens plots met de voetjes op de grond: “Sprake van achteruitgang”

Arts zet Goedele Liekens plots met de voetjes op de grond: “Sprake van achteruitgang”

Goedele Liekens zal wel een gat in de lucht hebben gesprongen toen ze haar laatste chemo-sessie achter de rug had. Figuurlijk, welteverstaan, want de presentatrice, die vorig jaar te horen kreeg dat ze kanker had, ondervindt nog wel last van vermoeidheid.

"Ik heb vorige week wel gevierd, tot 4 uur 's nachts, buiten met mijn beste vriend”, zegt Goedele in Het Laatste Nieuws. “We hebben gepraat en onbezonnen naar liedjes van vroeger geluisterd. Ik ben blij dat de nabehandeling om mijn immuniteit te versterken goed aanslaat. Die krikt mijn vitaliteit wel wat op. Ik ben niet meer misselijk, moet ook niet meer overgeven, al blijft de vermoeidheid sluimeren.”

"De arts heeft me weer met de voeten op de grond gezet"

“Ik kan een nacht op tafel staan dansen, maar evengoed een hele dag in bed liggen”, aldus Goedele. “Het gaat allemaal te traag naar mijn goesting, moet ik zeggen. Ik ben nogal een ongeduldige. Ook mijn concentratie en geheugen zijn foetsie. Dat beperkt me natuurlijk heel erg in mijn professionele toekomst.”

Als het van haar afhing, zou ze zich binnen de kortste keren weer op haar werk storten. “Ik had mezelf onlangs een aantal doelen gesteld, maar mijn arts heeft me weer met de voeten op de grond gezet: don't do this”, klinkt het. “In plaats van vooruitgang merkte hij dat ik achteruitging, omdat ik mezelf weer druk oplegde.”

Populair

Laatste nieuws