Zondag 2 Mei 2021 - 07:00   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Vriend van Marthe van K3 dient Laura Tesoro stevig van antwoord en haalt uit

Vriend van Marthe van K3 dient Laura Tesoro stevig van antwoord en haalt uit

Sinerjey Meyfroodt, de vriend van Marthe van K3, heeft Laura Tesoro flink van antwoord gediend op de sociale media. Tot twee keer toe zelfs. Aanleiding was de post van Laura Tesoro waarin ze haar ontgoocheling uitte over het feit dat de stad Antwerpen geen subsidies meer geeft aan 'Let's Go Urban' van Sihame El Kaouakibi.

Er waren echter veel uitbaters van dansscholen die hun bedenkingen hadden bij 'Let's Go Urban'. “Ik heb al 15 jaar een dansschool waar je ook op een betaalbare manier uw hobby kan uitoefenen en zo zijn er in Vlaanderen ongetwijfeld nog velen", zegt Sinerjey Meyfroodt. "Jaybees, Dance Point, Danzateljee, … Ik ben ervan overtuigd dat deze jongeren ook daar terecht kunnen."

“Jarenlang hard werken en knokken om iets op te bouwen en daarnaast de helft van je verdienste afstaan aan de staat. Ondervinden dat het bloed, zweet en tranen van vele hardwerkende mensen misbruikt wordt om zichzelf te verrijken is onaanvaardbaar. Als “kansarme jongeren” steunen de essentie is van LGU, bewijs het dan zonder middelen. Net zoals wij, elke brave belastingbetaler, zonder miljoenen subsidies."

Laura Tesoro reageerde daarop: "Ik begrijp je volledig, zoals ik op Instagram al reageerde. Ik zeg alleen maar dat het jammer is dat de jongeren, voor wie LGU veel meer is dan een dansschool alleen, hier nu de dupe van zijn. Ook kom ik graag nog even terug op het ‘betaalbare’ aspect. Om je een idee te geven. Ik betaalde €30 euro voor een volledig jaar. Dat zijn hele andere tarieven dan die van de dansscholen die jij opnoemt."

Sinerjey reageerde opnieuw geprikkeld. “Zelfs dat is oneerlijke concurrentie tegenover de andere dansscholen. Jij betaalt slechts 30euro, maar de Stad (met andere woorden: de Belgische Burger) betaalt miljoenen. Elk lid die goedkoop gaat dansen bij LGU, gaat uiteraard niet dansen bij een andere dansschool die wel moet rond komen met het lidgeld."

"Wetende dat eigenaren van deze dansscholen – willen of niet – mee sponsoren aan dergelijke organisaties. Je moet het totaalplaatje bekijken. Wat mij betreft mogen ze deze miljoenen verdelen over alle andere Antwerpse dansscholen en ik weet zeker dat zij hun tarieven ook lager zullen krijgen. Stuur alle jongeren naar deze eerlijke dansscholen en stop met het verstoppen achter “kansarme jongeren”, wat jij en ik – met alle respect, en waar we heel dankbaar voor mogen zijn – al niet zijn. Eerlijk is eerlijk."