Club Brugge met nog meer twijfels na absurde topper tegen Anderlecht voetbal
voetbal

Club Brugge met nog meer twijfels na absurde topper tegen Anderlecht

In een voor Club Brugge teleurstellende topper speelde de titelfavoriet zondagavond 2-2 tegen Anderlecht. Op papier geen slechte zaak, maar mentaal blijft blauw-zwart met twijfels zitten.

Beide coaches pakten voor de match uit met een enorme verrassing in hun basiself. Philippe Clement hield Mats Rits op de bank om Kossounou door te schuiven naar het middenveld. Vincent Kompany zette Timon Wellenreuther uit doel voor de 18-jarige Bart Verbruggen.

Vooral bij Club Brugge pakte die zet niet zo goed uit. Blauw-zwart raakte nooit in zijn spel en omdat Anderlecht de boel goed gesloten hield werd het een behoorlijk saaie topper. In de tweede helft leek het dan toch een match te worden.

De thuisploeg kwam op voorsprong nadat Noa Lang een knappe aanval op aangeven van Dost mooi binnenkrulde. Maar dat inspireerde de thuisploeg niet tot meer. Nmecha scoorde in minuut 64 de gelijkmaker.

Drama vermeden

En het leek helemaal een drama te worden toen Bruun Larsen in alsnog nog spectaculaire tweede helft een vrije trap kort voor tijd knap binnenschoot. Maar dat was buiten Bas Dost gerekend. De Nederlandse goalgetter maakte zijn reputatie waar en vermeed in extremis de nederlaag en vooral een héél slecht gevoel.