Maandag 3 Mei 2021 - 09:30   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Straks coronapaspoort in ons land? "Meer vrijheid voor mensen die zich laten vaccineren"

Straks coronapaspoort in ons land?

Brussels minister-president van het Brussels Gewest Rudi Vervoort (PS) wil ook in België een coronapaspoort invoeren. Vervoort baseert zich daarvoor op het Deense model.

"Voor zij die gevaccineerd zijn zou dat meer vrijheid kunnen geven”, vertelde Vervoort op RTL. “We kunnen hen niet verplichten om te wachten terwijl de sceptici beslissen of ze al dan niet gevaccineerd worden. Vanaf het moment dat elke Belgische burger de kans heeft gehad om zich te laten vaccineren, lijkt het me legitiem om zo’n systeem in te voeren.”

Het is volgens Vervoort belangrijk dat zo'n uitrol van een coronapaspoort in overleg gebeurt met de Europese Commissie. Daar wordt al gewerkt aan een vaccinpaspoort om internationale reizen weer mogelijk te maken.

Denemarken 

In Denemarken wordt al met een interne coronapas gewerkt. Zij kunnen via hun smartphone laten zien of ze al gevaccineerd zijn, onlangs besmet zijn geweest of een PCR-test hebben afgelegd in de voorgaande 72 uren. Zo krijgen ze dan toegang tot de kappers, fitnesszalen en dergelijke.

TAGS  I  Vaccinatie  I  Rudi Vervoort